De nieuwe generatie thermostaten: de slimme thermostaat

Wat is een slimme thermostaat?

Een slimme thermostaat is een apparaat waarmee je meer grip krijgt op je energieverbruik. De meeste slimme thermostaten zijn op afstand bestuurbaar via een app, zodat je waar je ook bent de temperatuur in huis kunt regelen. Daarnaast zijn slimme thermostaten vaak zelflerend: ze regelen op basis van gegevens uit het verleden het meest gunstige stookgedrag.

Waarom een slimme thermostaat in huis halen?

Ze zijn gebruiksvriendelijk dan de klassieke thermostaten. Ofwel kan je ze eenvoudig besturen via een touchscreen (Honeywell evohome) of eenvoudig door het scherm te draaien of te duwen (Nest). Weekschema’s kan je eenvoudig aanpassen via de app zonder ingewikkelde procedures via de handleiding.

Ze zijn energiebesparend en dus milieuvriendelijker. De meeste thermostaten zijn zelflerend waardoor ze energie besparen. De controle via de app op je verwarming is veel groter. Als gebruiker wordt je door de gebruiksvriendelijkheid aangezet om je thermostaat op een makkelijke en intuïtieve manier te bedienen. Meer aandacht voor je thermostaat is meer aandacht voor je energieverbruik.

Welke producten raadt verwarmslimmer.be aan?

Momenteel biedt verwarmslimmer.be twee soorten slimme thermostaten aan: de Nest en de Honeywell evohome. Beide producten bieden verschillende mogelijkheden aan en hebben grote voordelen ten opzichte van de klassieke thermostaten.

Wenst u meer informatie over de slimme thermostaten?

Vul hier uw gegevens in en wij contacteren u zo snel mogelijk.