Het Nest-blaadje: uw directe feedback

Het Nest-blaadje is een eenvoudig principe: een snelle feedback indien u energie uitspaart. U vindt hier een handleiding voor hoe u efficiënte temperaturen kan instellen en hiervoor beloond kan worden.

  • U staat centraal. Het blaadje is niet gerelateerd aan uw algemeen energieverbruik. Het Nest-blaadje verschijnt indien u met de thermostaat werkt, thuis of vanop afstand.
  • U ziet een blaadje verschijnen wanneer u energie bespaart. Het verschijnen van het blaadje kan verschillen per gezin. Dat komt omdat de thermostaat de gewoonten van uw gezin absorbeert. Het is dus best mogelijk dat uw buurman al bij een temperatuur van 22° C een blaadje krijgt en u pas vanaf 20° C.
  • Het is niet omdat u energie bespaart, dat u een blaadje krijgt. Indien u de temperatuur instelt op 24.5°C bij een buitentemperatuur van 23.5°C, krijgt u geen blaadje te zien, ook al verbruikt u niets. De juiste handeling is dan om de temperatuur aan te passen zodat u een blaadje verdient.
  • U kan ook een blaadje verdienen wanneer u weg bent. Wanneer u de functie ‘afwezig’ instelt, kunt u ook een blaadje verdienen omdat uw temperatuur daalt en u dus energie bespaart.
  • Na verloop van tijd wordt het moeilijker om een blaadje te krijgen. De Nest-thermostaat is ingesteld om u telkens opnieuw meer te laten besparen. Een bepaalde handeling kan u in het begin dus een blaadje opleveren, maar na de vijfde keer niet meer.
  • Aanpassen van uw tijdsschema. Indien u het tijdsschema manueel aanpast en die temperatuur is energie-efficiënter, dan verdient u een blaadje.
  • De blaadjes worden weergegeven in uw energiehistoriek en energierapport. U heeft dus steeds een goed overzicht van wanneer u energie heeft bespaard.

Hoeveel Nest-blaadjes heeft u deze maand al verzameld?