Verschillende functies van NEST

  • Functie ‘Afwezig’ en ‘Auto-afwezig’ 

Tijdens uw afwezigheid kunt u de Nest-thermostaat instellen op de functie ‘afwezig’. U moet echter op voorhand een goede temperatuur instellen, die verschilt van ketel tot ketel. Na een week geeft uw thermostaat weer dat de functie ‘auto-afwezig’ actief is. De afwezigheidstemperatuur bespaart u zo energie tot u  opnieuw aanwezig bent. Nest keert meteen terug naar uw oude schema wanneer het systeem detecteert dat u terug thuis bent.

  • Functie ‘Auto-schema’

De functie ‘Auto-schema’ leert u op welke manier u de thermostaat gebruikt en maakt automatisch een schema op dat bij uw verwarmingsvoorkeuren past.

  • Functie ‘True radiant’

De functie ‘True Radiant’ leert u hoe lang uw systeem erover doet om de ruimtes verwarmen en gebruikt die gegevens om een voorspelbaar schema voor gelijkmatige warmte te maken. Deze optie is zowel geschikt voor vloerverwarmingsystemen als traditionele radiatoren.

Tips

Zet ‘s nachts de verwarming lager, want dat is het ideale moment om te besparen op energie. Verlaag de temperatuur enkele dagen na elkaar en uw NEST-thermostaat zal deze gewoonte overnemen.

De temperatuur te hoog instellen zal uw woonkamer niet sneller verwarmen. Het heeft dus geen zin om de temperatuur te verhogen naar 35° indien u snel 25° wilt bereiken. Nest zal via de functie “True radiant” snel leren hoe snel uw cv-ketel zich aanpast.

Vertrekt u op vakantie? Stel dan de functie ‘afwezig’ in. Deze instelling zorgt voor een maximale besparing indien u voor een langere periode uit huis bent. ‘Auto-afwezig’ is hier dan weer minder geschikt voor.

Indien een familielid of buur de planten water komt geven, wordt de thermostaat opnieuw geactiveerd. Dat komt omdat de sensoren registeren dat er iemand in huis aanwezig is. Indien u de functie ‘afwezig’ manueel selecteert, heeft een dergelijk kort bezoek geen impact meer.

Wie deze tips volgt, bespaart opmerkelijk meer met zijn slimme Nest-thermostaat!