De eerste week met de Nest slimme thermostaat

De slimme thermostaat van Nest leert enkel wat u hem bijbrengt. Is het ook voor u een nieuw idee om een thermostaat gewoontes aan te leren? Wij maakten een handleiding voor uw eerste week met een slimme thermostaat van Nest.

De eerste week met Nest is de belangrijkste

Na de installatie bij u thuis, begint de slimme thermostaat vanaf nul. Het toestel probeert er tijdens de eerste week al zo snel mogelijk achter te komen wat normaal is. Dat houdt in dat hij elke temperatuurwijziging opneemt in zijn tijdsschema. Na een week heeft Nest uw gewoonten overgenomen en zal hij eenmalige veranderingen negeren.

Het is dus belangrijk om tijdens de eerste dagen de temperatuur zorgvuldig in te stellen. Dit is een goed moment om te beslissen of u kiest voor comfort, energie-efficiëntie of een combinatie van beide.

Nest leert van iedereen, niet enkel van u

Betrek het hele gezin bij het instellen van uw Nest-thermostaat, omdat iedereen bijdraagt tot het opbouwen van het tijdsschema. Dat betekent ook dat iedereen de opbouw kan onderbreken. Kinderen die de thermostaat op korte tijd lager en hoger zetten, bijvoorbeeld. In dat geval zal Nest enkel de laatste temperatuursverandering onthouden.

Leg dus goed uit aan uw gezin hoe het toestel werkt. Indien nodig kunt u steeds gebruik maken van het slot op de thermostaat. Hiermee stelt u in hoe laag of hoe hoog de verandering van temperatuur mag  zijn. Zo voorkomt u dat de woonkamer opeens in een diepvries verandert.

Een slimme thermostaat is wat u er van maakt. Wees de eerste week een beetje aandachtig en leer uw Nest onmiddellijk goed gedrag aan. Dit zorgt ervoor dat u het komende jaar op een erg comfortabele manier kunt verwarmen.