De cv-ketel: de motor van uw verwarming

De cv-ketel: motor van uw verwarming

De cv-ketel zorgt voor warmte in uw woning door gas of stookolie te verbranden. In combinatie met uw thermostaat zorgt deze verwarmingsketel ervoor dat de warmte verspreid wordt over uw hele huis via de radiators. Naast een bron van warmte kan uw cv-ketel ook een bron van besparing zijn. De levensduur van een cv-ketel is uiteraard niet eindeloos en wordt geschat op ongeveer 15 jaar.

Een nieuwe cv-ketel kopen of uw oude ketel vervangen

In Vlaanderen staan nog heel wat verouderde cv-ketels. Bij toestellen op aardgas is vandaag slechts 30 à 40 procent een condensatieketel, bij stookolieketels amper 10 procent. De komende jaren zullen er dus heel wat oude cv-ketels vervangen worden door moderne condensatieketels.

Een cv-ketel is voor de meeste particuliere woningen nog steeds de ideale, energiebesparende oplossing. Het vervangen van uw oude cv-ketel kan u een besparing tot 30% opleveren op uw energiefactuur. Een cv-ketel kan ook geplaatst worden in combinatie met een zonneboiler en/of warmtepomp, om zo nog duurzamer te verwarmen.

De weergegeven prijzen zijn steeds de minimumprijzen, exclusief BTW en plaatsing.

Een installateur voor uw cv-ketel?

De ervaren installateurs van verwarmslimmer.be bieden u volgende service aan:

  • een gratis en grondige analyse met rendementsberekening
  • technisch advies over de ideale verwarmingsoplossing

Gratis technisch advies en offerte

Heeft u een vraag over uw cv-ketel? Of wilt u meer informatie over onze producten en service? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Onze technische adviseurs beantwoorden uw vragen met sprekend plezier.

Wie meteen een offerte wil aanvragen, kan rekenen op de 24/7-service van verwarmslimmer.be. U ontvangt een offerte binnen de 24 uur, plaatsing op korte termijn.

Vul hier uw gegevens in en wij contacteren u zo snel mogelijk.

 

Veel gestelde vragen over de cv-ketel

De Europese Ecodesign Richtlijn van toepassing vanaf 26/09/2015
Bereken zelf uw terugverdientijd!